sas

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Riika, Latvia

Eilen löytyi se hyvä hotellitarjous Riikaan, niin täytyy nyt kirjoittaa myös Riikasta, jossa vietimme mieheni kanssa pidennetyn viikonlopun eräänä keväänä. Sattumoisin kaupunki oli täynnä ihmisiä ja hulinaa, sillä samana viikonloppuna oli meneillään jotkin keväiset musiikkijuhlat. Nautimmekin Latvialaisesta musiikista puistoaukion laitamilla lämpimässä säässä kylmien juomien kera.
Riikan vanha kaupunki on ihastuttava! Kadut tuntuvat kiertävän hassusti niin, että vaikka mihin käveli, huomasi aina lopulta olevansa samalla aukiolla. Ihania pieniä kahviloita, puistoja, vanhoja kujia ja mukulakivikatuja. Hotellilta saimme vanhan kaupungin kartan, johon oli merkitty tärkeimmät nähtävyydet ja niiden historiallinen tausta.

Kaupungin tunnelma on kodikas; vehreitä puistoja on paljon, mutkittelevia, kapeita kujia vanhassa kaupungissa, suklaapuoteja, kahviloiden tuoksua, pieniä puoteja ja toisaalta suuria, uudempia kauppakeskuksia.Ylöspäin katsoessa maisemaa värittävät lukuisat kirkontornit eripuolilta kaupunkia.

Kohtuullisen edullisten ostosten lisäksi kaupunki tarjoaa paljon museoita, taidenäyttelyitä ja nähtävyyksiä.

Uudemmassa keskustassa oli mm. Stockmann, joka oli muuten aivan Suomen hintatasoa. Keskustassa kävellessä ei voinut olla huomaamatta vanhoja Zeppelin-halleja, joissa kävimme tekemässä edullisia tuliaisostoksia; mekkoja, huiveja, makeisia.
Edullisia ja upeita kenkäkauppoja löytyi useampi uudehkosta, isosta kauppakeskuksesta Zeppelin-hallien lähistöltä.

Ruokapaikkoja löytyi jokaiseen makuun, mutta minun suosikkini oli kahvilaketju Double-coffee, jossa sai kahvin ja leivosten lisäksi mukavia, kohtuuhintaisia ruoka-annoksia.

http://www.pienimatkaopas.com/riika/
http://matkaideoita.com/riika.html

Ostokset:
http://www.pienimatkaopas.com/riika/ostokset.html




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti