sas

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Pietari, Venäjä

Vietin Pietarissa muutaman päivän joitakin vuosia sitten ja päällimmäinen tunnelma, mikä kaupungista jäi oli erikoinen: Sää oli harmahtavan sateinen, rakennukset ja palatsit upeita, eurooppalaistyylisiä, mutta osittain myös ne olivat likaisia, rapistuneita ja harmaita. Nevan lukuisat kanavat ja sillat rytmittivät kaupunkia ja puistoalueita, jotka vaikuttivat silloin olevan osittain vailla huolenpitoa. Huolimatta jatkuvasta entisöintivaiheesta (mikä on siis hyvä asia!) kaupunki tarjosi kuitenkin paljon loistokasta kulttuuria, kuten venäläisen taiteen museo Eremitaasi, lukuisat katedraalit ja palatsit.

Mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia nähtävyyksiä mielestäni ovat Pietari-Paavalin linnoitus, sekä katedraali, Talvipalatsi ja palatsin aukio (sekä lukuisat muut aukiot), Amiraliteetti, Pietarisuuren ratsastajapatsas, Pyhän kolminaisuuden katedraali, sekä Jumaläidin kirkko. Mutta tässä siis vain raapaisu tuon suuren ja loistokkaan kaupungin nähtävyyksistä, eikä yksi kiertoajelu riitä mitenkään esittelmään kuin raapaisun tästä paikasta. 

Reissusta jäi mieleen kahvi, joka oli vahvaa ja siinä oli siirappia makeutuksena... 

Koska Pietarinmatkastani on jo aikaa, voisin uusia reissun, mieluiten keväällä, ja tutustua rauhassa sellaisen 3-4 päivää tuohon kaupunkiin, jota on kovasti entisöity ja siistitty viime vuosina.
Allegro-junaa olisi mukava testata niin matkustaessa näkisi kivasti maisemia.

Tässä linkkejä Pietariin ja nähtävyyksiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti